Kutyádnak furcsa dolgai vannak és Te úgy érzed nem tudsz vele kommunikálni? Tanítanád, de nem tudod hogyan fogj hozzá? Esetleg már az élethelyzeteid kezelhetősége is veszélyben forog a kialakult rossz szokások miatt?

A kutyák viselkedés problémáinak sok féle megnyilvánulása lehetséges. A teljesség igénye nélkül ilyen például az agresszió, amely nem csak akkor gond, ha már vér folyik, lehetnek enyhébb megjelenési formái is (ugatás, kitámadás, üldözés), vagy a szeparációs szorongás, amely megint csak sokféle szinten képes megnyilvánulni az enyhe nyüszögéstől a vad üvöltésen keresztül az egész lakás lerombolásáig. De viselkedés probléma az is, ha a kutya nagyon fél valamitől (másik kutya, emberek, járművek, utazás, stb.).

Bármilyen legyen is a viselkedés probléma egy idő után élhetetlen élethelyzeteket eredményez. A felelős gazdik ezen a ponton szoktak segítségért folyamodni.

Fontos, hogy megértsük az általunk nem kívánt viselkedési forma NEM a kutya hibája! Nem ő tehet róla, hogy agresszív lett, sem arról, hogy elviselhetetlennek érzi a gazdi távollétét, vagy arról, hogy ezredszerre is kitámad egy számára félelmet keltő helyzetben.

Mit nevezünk viselkedésproblémának?

Bármit, amit a gazda annak érez, ami megnehezíti vagy ellehetetleníti a kutyával való együttélést.

Miben segít Neked a kurzus?

A kurzus elvégzésével egy megoldási kulcsot kapsz a kezedbe, melynek segítségével megfelelő keretek között tarthatod kutyád viselkedését.

Hogyan kezeljük majd a problémákat?

A LPM&P módszer egy kis személyre igazítással kiválóan működik viselkedés problémás esetek kezelésénél is. Egy viselkedés diagnosztikai teszt segítségével feltérképezzük kutyusod életszakaszait, egészen a kölyökkortól napjainkig. Segítségünkre lehet, ha megtaláljuk mikor és hogyan alakult ki az adott probléma. Ez után eldöntjük, hogy a módszert milyen ütemben és hogyan alkalmazzuk.

Az oktatás, a gazdi aktív részvételével több helyszínen zajlik:

  • otthon, a kutya saját környezetében (lakás, kert),
  • majd tágabb környezetben (utca, közeli park),
  • idegen, ingergazdag környezetben (Városliget, Népliget),
  • végül 2 alkalom erdei tréning, Pestlőrinc varázslatos kiserdejében vagy a budai erdőségekben.

A Városligeti és az erdei tréningeken az éppen párhuzamosan tanuló kutyusok és gazdáik csoportosan vesznek részt.

A képzés kölyök és felnőtt kutyák számára egyaránt elérhető, előre egyeztetett időpontokban.

Időtartama

10 alkalom, heti 1×1-1,5 óra.

A kurzus ára:

120.000,- Ft/kutya.

Egyösszegű befizetés esetén az összeg az első alkalom előtt átutalással fizetendő.

Részletfizetésre is van lehetőség. Ebben az esetben az ár 130.000,- Ft/kutya.

65.000,- Ft előre az első foglakozás előtt, 65.000,- Ft pedig egy hónap múlva az ötödik foglalkozás előtt esedékes.

Viselkedés diagnosztika (kb. 3 órás időtartamra kell számítani) a kurzus kezdő időpontja előtt esedékes. Ára 20.000,-Ft.

A képzés során szükségünk lesz néhány felszerelésre: nyakörv, póráz, jutalomfalat tartó, jutalomfalat, törülköző, amin a kutya kényelmesen elfér. Továbbá egy egészséges, éhes kutyára és 100 %-ban elkötelezett gazdijára, vagyis Rád!