Kutyádnak furcsa dolgai vannak és Te úgy érzed nem tudsz vele kommunikálni? Tanítanád, de nem tudod hogyan fogj hozzá? Esetleg már az élethelyzeteid kezelhetősége is veszélyben forog a kialakult rossz szokások miatt?

A kutyák viselkedés problémáinak sok féle megnyilvánulása lehetséges. A teljesség igénye nélkül ilyen például az agresszió, amely nem csak akkor gond, ha már vér folyik, lehetnek enyhébb megjelenési formái is (ugatás, kitámadás, üldözés), vagy a szeparációs szorongás, amely megint csak sokféle szinten képes megnyilvánulni az enyhe nyüszögéstől a vad üvöltésen keresztül az egész lakás lerombolásáig. De viselkedés probléma az is, ha a kutya nagyon fél valamitől (másik kutya, emberek, járművek, utazás, stb.).

Bármilyen legyen is a viselkedés probléma egy idő után élhetetlen élethelyzeteket eredményez. A felelős gazdik ezen a ponton szoktak segítségért folyamodni.

Fontos, hogy megértsük az általunk nem kívánt viselkedési forma NEM a kutya hibája! Nem ő tehet róla, hogy agresszív lett, sem arról, hogy elviselhetetlennek érzi a gazdi távollétét, vagy arról, hogy ezredszerre is kitámad egy számára félelmet keltő helyzetben.

Mit nevezünk viselkedésproblémának?

Bármit, amit a gazda annak érez, ami megnehezíti vagy ellehetetleníti a kutyával való együttélést.

Miben segít Neked a kurzus?

A kurzus elvégzésével egy megoldási kulcsot kapsz a kezedbe, melynek segítségével megfelelő keretek között tarthatod kutyád viselkedését.

Hogyan kezeljük majd a problémákat?

A LPM&P módszer egy kis személyre igazítással kiválóan működik viselkedés problémás esetek kezelésénél is. Egy viselkedés diagnosztikai teszt segítségével feltérképezzük kutyusod életszakaszait, egészen a kölyökkortól napjainkig. Segítségünkre lehet, ha megtaláljuk mikor és hogyan alakult ki az adott probléma. Ez után eldöntjük, hogy a módszert milyen ütemben és hogyan alkalmazzuk.

Az oktatás, a gazdi aktív részvételével több helyszínen zajlik:

  • otthon, a kutya saját környezetében (lakás, kert),
  • majd tágabb környezetben (utca, piac, bevásárlóközpont),
  • idegen, ingergazdag környezetben (Városliget, Hajógyári sziget)
  • vagy erdőben  (Farkaserdő, Hármashatárhegy, Veresegyház Fenyves).

A Városligeti és az erdei tréningeken az éppen párhuzamosan tanuló kutyusok és gazdáik csoportosan vesznek részt.

A képzés kölyök és felnőtt kutyák számára egyaránt elérhető, előre egyeztetett időpontokban.

Időtartama

8 alkalom, heti 1×1-1,5 óra.

A kurzus ára:

140.000,- Ft/kutya, amely a jelentkezést követően átutalással fizetendő. Egyösszegű befizetés esetén a kurzus árból 10.000,- Ft kedvezményt tudok biztosítani. Tehát ebben az esetben az ár 130.000,- Ft/kutya.

Részletfizetésre a következőképpen van lehetőség:

  • első részlet 70.000,- Ft előre a jelentkezést követően,
  • második részlet 70.000,- Ft pedig a kurzus indulása után, egy hónap múlva esedékes.

Viselkedés diagnosztika viselkedés problémák esetén: (kb. 3 órás időtartamra kell számítani) a kurzus kezdő időpontja előtt esedékes. Ára 25.000,-Ft.

Tanácsadás, kölyökkutyák részére szocializációs tervvel: (kb.1,5-2 órás időtartam) a kurzus kezdő időpontja előtt esedékes. Ára 20.000,-Ft.

A képzés során szükségünk lesz néhány felszerelésre: nyakörv, póráz, jutalomfalat tartó, jutalomfalat, törülköző, amin a kutya kényelmesen elfér. Továbbá egy egészséges, éhes kutyára és 100 %-ban elkötelezett gazdijára, vagyis Rád!

 

Rólam mondták : “Andi már az első telefonos beszélgetésnél más volt, mint az eddigi kutyakiképzők. Ráért, figyelt rám, millió kérdést tett fel és nem ígért fűt-fát, csak annyit, hogy megnézi, mit tehet. Első alkalommal szó szerint órákon át csak kérdéseket tett fel. Igazi tényfeltáró interjú volt Palkóról, a többi kutyáról, ki kivel barátkozik, ki kivel van rosszban, mit szoktak csinálni, mi mit szoktunk csinálni, mit érzünk, mit gondolunk.. Már ez az interjú is nagyon hatásos volt. Sok mindenre rájöttünk a kérdések segítségével, és segített más szemszögből látni Palkó helyzetét.”