Kiknek való ez a program?

Az egyéni tréning két féle esetben nyújthat segítséget.

 1. Ahol a viselkedés probléma már előrehaladott állapotban van és a kutya csoportos keretek között nem tréningezhető.
 2. Amennyiben a gazdi időbeosztása nem teszi lehetővé a csoportos tréningen való részvételt.

Fontos azonban kihangsúlyozni, hogy a kutyák egymás közötti szociális tapasztalatait semmilyen tréning nem tudja pótolni.  Ilyen esetben (ha a kutya más kutyákkal nem szociális), az egyéni oktatás után mindenképpen javasolt egy szocializációs folyamatban való részvétel, amely lehet csoportos tréning vagy szocializációs séta is.

Mit nevezünk viselkedésproblémának?

Bármit, amit a gazda annak érez, ami megnehezíti vagy ellehetetleníti a kutyával való együttélést. Bármit, ami meggátolja a kutyát abban, hogy normális, kutyához méltó életet éljen.

A kutyák viselkedés problémáinak sok féle megnyilvánulása lehetséges. A teljesség igénye nélkül ilyen például az agresszió, amely nem csak akkor gond, ha már vér folyik, lehetnek enyhébb megjelenési formái is (ugatás, kitámadás, üldözés), vagy a szeparációs szorongás, amely megint csak sokféle szinten képes megnyilvánulni az enyhe nyüszögéstől a vad üvöltésen keresztül az egész lakás lerombolásáig. De viselkedés probléma az is, ha a kutya nagyon fél valamitől (másik kutya, emberek, járművek, utazás, stb.).

Bármilyen legyen is a viselkedés probléma egy idő után élhetetlen élethelyzeteket eredményez. A felelős gazdik ezen a ponton szoktak segítségért folyamodni.

Fontos, hogy megértsük az általunk nem kívánt viselkedési forma NEM a kutya hibája! Nem ő tehet róla, hogy agresszív lett, sem arról, hogy elviselhetetlennek érzi a gazdi távollétét, vagy arról, hogy ezredszerre is kitámad egy számára félelmet keltő helyzetben.

Miben segít Neked a program?

A program elvégzésével megoldási kulcsokat kapsz a kezedbe, amelyek alkalmazásával megfelelő keretek között tarthatod kutyád viselkedését.

Hogyan épül fel az egyéni tréning?

1. A probléma és a viselkedés hátterének feltérképezése

Mivel az LPM&P módszere nem a kialakult tünetet kezeli, hanem az alapproblémát ezért minden esetben egy állapotfelméréssel kezdünk neki a kialakult helyzet feltérképezésének. Ezt egy online viselkedés diagnosztikai tesz segítségével végezzük. A teszt időtartama 2-3 óra.

A viselkedés diagnosztika ára

Egyéni tréning megállapodás esetén a felmérés ingyenes. Amennyiben nem kerül sor a tréningre úgy a viselkedés diagnosztikai felmérés ára 20.000,- Ft.

2. Egyéni tréning felépítése

Az egyéni tréning a 8 alkalmas Alapprogramból és egyébb kiegészítő tréningekből állhat. Az oktatás, a gazdi aktív részvételével több helyszínen zajlik:

 • otthon, a kutya saját környezetében (lakás, kert) vagy egy előre egyeztetett ingerszegény területen,
 • majd tágabb környezetben (utca, piac, bevásárlóközpont),
 • idegen, ingergazdag környezetben (városi park),
 • vagy erdőben.

A tréning során minden esetben megtanítjuk az alap együttműködési feladatokat, azaz

 • 100%-os behívás,
 • ül-marad,
 • fekszik-marad,
 • kontrollfeladatok (élelem, tárgy és kapu kontroll, autóból kiszállás),
 • lazapórázas séta,
 • relax póz.

Amennyiben a fókuszban egy viselkedésprobléma áll, az alap tréninget személyre szabottan kiegészíthetjük egyéb tréningekkel pl:

 • box tréning,
 • szeparációs tréning,
 • szimat tréning,
 • aktivitástréning, stb.

3. A tréning ideje

Az egyéni tréning időtartama: 8 hét. A foglalkozások kb. 1-1,5 órásak. Az ezen felül esetlegesen szükséges tréningalkalmakról külön megállapodás születik.

4. A tréning díja

A 8 alkalmas kurzus ára 

150.000,- Ft/kutya, amely a jelentkezést követően átutalással fizetendő. Egyösszegű befizetés esetén a kurzusárból 10.000,- Ft kedvezményt tudok biztosítani. Tehát ebben az esetben az ár 140.000,-Ft/kutya.

Részletfizetésre a következőképpen van lehetőség:

 • első részlet 75.000,- Ft előre a jelentkezést követően,
 • második részlet 75.000,- Ft pedig a kurzus indulása után, egy hónap múlva esedékes.

5. A tréning nyomomkövetése

Amennyibe viselkedésproblémáról van szó, úgy a végeredményt tekintve a rehabilitációs folyamat mellett a tréning egyik legfontosabb része a nyomonkövetés. Ez teszi lehetővé, hogy naprakészek legyünk a kutya és a gazdi folyamatának állapotáról és bármilyen apró reakcióra, változásra, eltérésre, a megfelelő módon és időben tudjunk reagálni és a folyamatot időben tudjuk befolyásolni. A nyomonkövetés a tréningfolyamat naplózásával történik.

FONTOS!

A viselkedés problémák a legtöbb  esetben nem oldódnak meg maguktól, sőt az idő előrehaladtával általában egyre nehezebb együttélni velük, így előbb – utóbb a gazdi és a kutya életminőségének romlásáshoz vezetnek. Könnyebb egy frissen kialakult vagy rövidebb ideje fennálló viselkedés problémát kezelni, mint egy évek óta húzódó, egyre romló folyamatot.

 

Rólam mondták : „Andi már az első telefonos beszélgetésnél más volt, mint az eddigi kutyakiképzők. Ráért, figyelt rám, millió kérdést tett fel és nem ígért fűt-fát, csak annyit, hogy megnézi, mit tehet. Első alkalommal szó szerint órákon át csak kérdéseket tett fel. Igazi tényfeltáró interjú volt Palkóról, a többi kutyáról, ki kivel barátkozik, ki kivel van rosszban, mit szoktak csinálni, mi mit szoktunk csinálni, mit érzünk, mit gondolunk.. Már ez az interjú is nagyon hatásos volt. Sok mindenre rájöttünk a kérdések segítségével, és segített más szemszögből látni Palkó helyzetét.”