„Én nagyon jól éreztem magam a kurzusokon. Főleg azért, mert szuper volt látni, hogy a kutyám mennyit fejlődik hétről hétre. Minden nagyon hasznos volt, de azt hiszem a leghasznosabb, ami úgy gondolom a célja is a csoportnak, hogy megtanulnak a kutyusok egymással létezni, játszani, viselkedni. A csoport ugyan kis létszámú volt, ami a foglalkozás miatt abszolút fontos, viszont a Városligetben a kutyusoknak a nagy séták során lehetősége volt a lehető legtöbb féle fajtájú és viselkedésű kutyussal ismerkedni, ami érezhetően tágítja a látókörüket, ezáltal sokkal toleránsabban viselkednek egymással. Ezt a saját kutyámon is abszolút érzékelem. Soha egyszer sem fordult elő, hogy a kutyám rosszul vagy agresszívan reagált volna más kutyák közeledésére, még akkor sem, ha a másik kutya agresszívan közelített. Vitába szállás helyett mindig inkább kisétál a problémás helyzetekből és úgy gondolom, hogy ezt a viselkedést a Szocializációs csoportnak köszönhetjük.

Egy másik nagyon nagyon hasznos dolog volt az a sok behívás gyakorlás amit a foglalkozások alatt és a séták során vetettünk be. Itt szintén a legkülönfélébb helyzetekkel találkozhattunk és gyakorolhattuk a kutyusokkal a behívást, hogy a későbbiekben is bármilyen helyzetből magunkhoz tudjuk hívni őket. Ezt még az én makacs kutyusommal is az esetek 90%-ban sikerül kivitelezni 🙂

A kutyám fajtájából eredően nem egy nagy futó. Így a puller, a dummy és hasonló apportírozós játékok sajnos nálunk nem hozták a kellő lelkesedést. Azonban labdázni kiválóan megtanult és ha elég figyelemfelkeltő labdával történik a játék, akkor még akár egy hosszabb futamra is kapható a kutyám.”

Berkes  Bernadett
2020. Városligeti csoport