Szabó Andi vagyok

Több mint tíz éve van kutyám, kezdetben mindig spánielem volt.

Nagyon megszerettem ezt a fajtát. Nehéz természetét ellensúlyozó játékosságának, igéző tekintetének lehetetlen ellenállni. Nekem nem is sikerült.

Két spániel keverékem, Kili és Loki indított el ezen a pályán. Rajtuk keresztül kerültem kapcsolatba Dömötör Júliával és a Láthatatlan Póráz Módszerrel először, mint gazdi, majd nem sokkal később, mint gyakorló oktató, tréner.

Az Én a Szupertréner kutyaoktató képzés elvégzése után pár hónappal már indult is a Spániel Tréner weboldalam. A kutyákkal való foglalkozás, a tréneri munka egyre inkább kiszorított minden mást az életemből, így most már teljes munkaidőben állhatok ügyfeleim és a kutyusaik rendelkezésére.

A spánielek továbbra is kiemelt helyen vannak a szívemben, de azóta úgy hozta a sors, hogy felnevelhettem két teljesen különböző keverék kutyust is, ami rengeteg megélt pillanattal és még több tapasztalattal ajándékozott meg. És ennél még sokkal többel.

Daisy és Merlin felnevelésén keresztül elértem egy újabb fejlődési pontot. Már nem csak a külsőt látom, amikor ránézek a kutyára, nem csak azt, hogy milyen szép és milyen cuki, hanem a belső tartalmat, a kutya lelkét is. Ezen a ponton az, hogy a kutya milyen fajtajellegeket hordoz, már csak lexikális tudás. Fontos, de nem ez a lényeg. A lényeg az, ami belül van. Az itt böngészők egy másfajta kutyaoktatást ismerhetnek meg. Nem találkoznak sem a kutyakiképzés, sem a kutyaiskola szavakkal. Az itt folyó munka ennél többrétű, mélyebb, egy folyamatot ölel fel, amely az értő-érző figyelmen alapul.

Ez a weboldal ezért született. Nemcsak technikai megújulás, hanem emberi és szakmai fejlődésem mérföldköve is.

Időközben egy újabb képzéssel is gazdagítottam, tudástáramat. Elvégeztem Dömötör Júlia Mester tréner képzését, melynek köszönhetően új, változatos kurzusokkal találkozhattok a weboldalon.

Jó böngészést, sok közös aktivitást, megélt pillanatot kívánok Nektek! Várlak Benneteket szeretettel képzéseimen!

Szabó Andi, tréner