„A szociális csoportra főleg a második kutyánkkal Emmával jártam. Ő három hónapos kiskutya volt, amikor először jött. Az első alkalommal nagyon meg volt illetődve. Fantasztikus volt látni, ahogy hétről hétre nyitottabb, bátrabb lett. Mindig azonnali tanácsot kaptunk az aktuális problémára, behívás, félelem, hevesség, így folyamatosan tudott fejlődni minden téren.

Nem volt kölyökkutyás tapasztalatom, így minden ott töltött pillanat Emmának és nekem is tanulás volt. Új eszközöket ismertünk meg, új tapasztalatokat szereztünk.

A labdázást az ott kapott labdákkal tanultuk meg, azóta is az a kedvence, de a pullert is imádja, a Dummyt ritkábban használjuk, de akkor mindig örül neki.

Egy kiskutyán látszik csak igazán a fejlődés. Ahogy a szertelenség egyre koncentráltabb játékos figyelemmé változik, ahogy egyre épül a kapcsolatunk, ahogy látszik, hogy mindig, még a legnagyobb hancúrozás közepette is visszatér a fókusz a gazdira. Nagyon sokat fejlődött, és én is rengeteget tanultam, főleg mert Andihoz bármikor fordulhatok a kérdéseimmel.”

Konc Eszter – Emma
2020. Városligeti csoport