„1) Átnevelés miatt került hozzánk a kutyunk Marcipán, mert a rossz nevelés, túlzott engedékenység miatt kijöttek rajta olyan dolgok mint például a víz/kaja/játék/ tárgyak bevédése. Mivel nekünk még azon kívül , hogy együtt éltünk szüleimmel illetve a kutyukkal , azon kívül nem tudtuk hogyan álljunk neki ennek a feladatnak (hogyan neveljük át Marcipánt) és ezért kerestünk fel Téged.

2) Mindannyian nagyon jól éreztük magunkat, hisz nem csak Marcipán volt tréningezve hanem mi is. Annyi mindent láttunk és tanultunk, hogy ezt nem is gondoltuk volna. Nagyon sok segítséget/ tanácsot kaptunk a tréningen és még azon kívül is amiért nagyon hálásak lehetünk. Így hogy véget ért, így meg szomorúak vagyunk mert mindannyian nagyon élveztük és vártunk minden alkalmat.🙂

3) Sokkal mélyebb lett a kapcsolatunk Marcipánnal. Már teljesen olyan mintha a gyerekünk lenne és mennek a napi rutinok ezerrel. Kezdem érezni a bizalmat de ahhoz még gyakorolnunk kell hogy 100%-os legyen.

4) A kontroll feladatoknak hála nagyon sok mindent tanultunk mind. És amikor jön egy szituáció ahol boxba illetve helyedre küldés következne akkor a tanultak szerint járunk el és eddig mindig sikerült is a helyére küldés. Nekünk óriási problémánk volt a víz bevédése, most simán Ül-Fekszik-Marad-NEM kontrollal letudjuk elé rakni a vizet anélkül, hogy bármi legyen. Tehát, amit így érzékelünk az az, hogy engedelmesebb lett, illetve fejében vannak a gyakorlatok.

5) szerintem ami a legjobban változott az a napi rutinok, amióta vége a tréningnek próbálunk min. 3-at gyakorolni vele , hogy megmaradjanak a tanultak. Én személy szerint úgy látom, hogy nyugodtabb, nem kiabál annyit sőt már semennyit nem szokott éjszaka ugatni, nem áll az erkély ajtó előtt fürkészve a galambokat. Természetesen csak akkor pörög amikor vendégségbe jönnek hozzánk de 10 perc eltelik és elfekszik.

Mi köszönjük. Annyi mindent tanítottál😍 mit hogyan figyeljünk meg ha szituáció van, mikor hozzuk ki belőle, mikor van befeszülve és már én is észre veszem magamon, hogy atyaég mennyit tudok már. Máshogy figyelem meg teljesen mint az elején. Ha vendégség van mindig látom mi tetszik neki mi nem. Mire kell másnak is figyelnie. Rengeteg dolog feljön. Annyi mindent tanultunk, hogy az hihetetlen!”

Ráti Petra
2020.07.16.